entreprenør

Vær varsom som entreprenør ikke at udnytte gratis arbejdskraft

Vær varsom som entreprenør ikke at udnytte gratis arbejdskraft

Vi siger ikke, at du nogensinde som entreprenør eller firma med den slags foretagende kunne finde på at udnytte gratis arbejdskraft.

Det gør de her for eksempel ikke: https://www.rogen.dk/entreprenoer-og-kloak.aspx

Men det opleves tit, at man ender med at have travlt i en arbejdsdag, at man ikke tænker over, at man måske overudnytter nogle tilknyttede i ens firma, der ikke får betaling, selvom det egentlig var intentionen.

Derfor skriver vi lige dette opslag, så du som entreprenør ikke falder i den gryde, fordi man hurtigt kan glemme at se skoven for bare træer.

For der er jo dem, der mere eller mindre organiseret for eksempel tilknytter arbejdsløse eller folk, der skal i aktivering til at arbejde hos en, men hvor man gør det med den bagtanke, at man kan få dem til at lave opgaver for en, man ikke selv gider, og hvor man slipper for at skulle betale for det.

Måske lover man dem, at det kan føre en ansættelse med sig senere hen, men det er tomme løfter, hvor man i sidste ende ikke får tilbudt noget udover en anbefaling og måske en lille gave samt et håndtryk som tak.

Og det gentager sig, for kommunerne er glade for at få folk i aktivering, og hvis en arbejdsplads gerne vil have dem ud, så er det trods alt bedre, end de bare går derhjemme og ikke får erfaring.

Men en entreprenør kan for eksempel have en lærling ansat, som så måske arbejder gratis efter overenskomsterne, eller de får den minimale aftalte løn. 
Man er så inderligt glad for at have dem tilknyttede ens virksomhed, fordi man har mulighed for at forme dem efter ens egen indstilling, og måske vil det gøre, at man har en skræddersyet medarbejder senere.

Men man får travlt, der bliver meget at lave, så man får ikke tid til at oplære vedkommende eller sætte praktikanten ind i systemerne, så vedkommende ender med at lave kaffe og andet kedeligt arbejde.

Pas på med, at du ikke bliver sådan en.