Ejendomsskat og ejendomsværdiskat

Sådan beregner du ejendomsværdiskat

Sådan beregner du ejendomsværdiskat

Hvis du er på jagt efter en bolig, er det vigtigt at kende alle udgifter og omkostninger forbundet med boligkøbet. Derfor forsøger vi i denne artikel at komme nærmere ind på, hvad du skal forvente, at der vil komme af udgifter, når du har fundet din drømmebolig.

Først og fremmest skal du lægge et budget, når du har fundet din drømmebolig. Her skal du naturligvis tage udgangspunkt i boliglånet og forbrug som skal betales hver måned. Herudover vil der naturligvis være en vedligeholdelsespost som du skal tage stilling til. Det afhænger i stor grad af, hvor nyt eller gammelt huset er, og om der skal laves noget inden for de næste par år. 

Som boligejer kommer du ikke udenom at skulle betale skat for at eje din bolig. Her er der generelt to poster, som du skal være opmærksom på. Den ene er ejendomsværdiskatten og den anden er ejendomsskatten. Lige præcis disse to poster kommer vi nærmere ind på i denne artikel.

Sådan beregner du ejendomsværdiskat på din bolig

Ejendomsværdiskat er en skat, som du betaler direkte til SKAT. Den bliver vurderet ud fra værdien af grundarealet samt de bygninger der hører til grunden. Den offentlige ejendomsværdi skal du betale 1 % af i skat hvert år. Denne opkrævning kommer typisk sammen med din årsopgørelse eller som en separat opkrævning. Hvis vurderingen er højere end 3.040.000 kroner vil du skulle betale 3 % i stedet for 1 %. Det er derfor værd at tage højde for, når du skal købe en bolig.

Sådan beregner du ejendomsskatten på din bolig

Når du skal købe en ny bolig, skal du også undersøge, hvor meget du skal betale i skat til kommunen. Denne skat kaldes for enten ejendomsskat eller grundskyld. Det bliver beregnet ud fra en promille den enkelte kommune har fastsat. Der er forskel i promillen fra kommune til kommune.