æteriske olier

Oplev de mange effekter af æteriske olier

Oplev de mange effekter af æteriske olier

Der findes mange forskellige arter af æteriske olier. De kaldes også for essentielle olier, og de har alle hver især sine fordele og kan derfor benyttes til mange formål. I denne artikel kan du få mere viden om de forskellige slags olier og finde ud af, hvor du kan købe dem. 

Hvilke æteriske olier er gode til hvad?

Æteriske olier kan være baseret på alt fra citrongræs og lavendel til pebermynte og tea tree. Der findes utrolig mange af dem. 

Tea tree olie – denne olie blev opdaget helt tilbage i 1925. Der findes 300 forskellige arter af den, men den mest brugte er fremstillet af Melaleuca alternifolia. Olien er f.eks. god mod forbrændinger, infektioner og hudafskrabninger. Den har en antibakteriel effekt. 

Japansk pebermynteolie – ren japansk pebermynte olie er virkelig god, hvis du er forkølet, har halsbetændelse eller hoste. Den kan samtidig også bruges til ømme muskler og led. 

Lavendelolie – denne type olie kommer fra middelhavsområdet, men dyrkes i dag over hele verden. Den kan bruges til at opstramme huden, mod uren hud og den fremmer også blodgennemstrømningen i huden. 

Husk altid at læse vejledningen for den enkelte olie. Nogle kan smøres på huden, nogle kan indtages og andre skal fortyndes pga. deres stærke effekt. 

Hvor kan jeg købe æteriske olier?

Er du blevet nysgerrig på at prøve nogle olier? Har du måske nogle problemer, som du døjer med, der kan afhjælpes af olierne? Så skal du se nærmere på Vera Cura. Her finder du et stort udvalg af forskellige slags æteriske olier.

Alle olierne er fremstillet i Danmark, og på deres hjemmeside kan du læse udførlige beskrivelser af dem alle. Du kan her læse om, hvordan de er lavet og hvad de kan bruges til. 

Læs mere om æteriske olier hos Vera Cura – og plej dit helbred i hverdagen med essentielle olier!