apotek

Få dit medicin bragt hjem til dig

Få dit medicin bragt hjem til dig

Der er mange fordele i at have et apotek i dit område, for så kan du nemt få det medicin, som du står og mangler. Hos et apotek kan du finde alt fra personlig pleje, til almindeligt håndkøbsmedicin som du står og skal bruge i hverdagen. Det er også her, du henter medicin, som lægen har udstedet til dig. I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på de mange serviceydelser, som et apotek kan tilbyde dig. 

Recept på serveren

Får du receptpligtigt medicin, skal du huske at bede din læge om at lægge det ud på serveren. Det betyder, at du kan købe dit medicin på alle apoteker i landet. Det er måske ikke noget, du har tænkt over før. I mindre byer udsteder lægen det ofte til et lokal apotek. Men hvis du nu skulle stå og mangle, f.eks. p-piller, hjertemedicin, allergimedicin etc., så kan du få fat i det på alle apoteker. 

“Apoteket” app

Der findes mange apps i dag, som kan lidt forskelligt. Vidste du, at der er en apoteker app? Her kan du få fornyet receptpligtigt medicin, så du ikke skal bestille tid hos lægen eller sidde i telefonkø i længere tid. På app’en skal du oplyse dit CPR-nummer, så den ved hvilket lægehus du er knyttet til.

Når du fornyer dit medicin, vil lægen gå ind og vurdere, om det kan fornyes. Ved bestemte typer af medicin kan du ikke blive ved at forny recepten. Det kan være, du bliver indkaldt til konsultation hos lægen. Men app’en er nem og smart at have med sig. 

Få dit medicin bragt ud

Er du svagtgående eller har generelt problemer med at transportere dig selv frem og tilbage, kan du også bruge app’en til at få bragt dit medicin ud. Det behøver ikke kun at være receptpligtigt medicin, men det kan også være almindeligt håndkøbsmedicin eller personlige produkter, såsom cremer til hudpleje, mundskyl eller lignende, som du kan få bragt ud. Du kan gennemføre dine bestillinger på app’en hos din lokale apotek, udfylde kontaktformularen og vælge at få bragt medicinen ud. Hvis du ikke har internetadgang eller ikke mestrer moderne elektroniske apparater, kan du helt sikkert også ringe og forklare, hvad du skal have udleveret.