senge

Den rigtige seng er afgørende for din søvn

Den rigtige seng er afgørende for din søvn

Selvom vi bruger otte timer i sengen hver nat, er der mange af os danskere, der hellere bruger langt flere penge på andre møbler i vores hjem. Det er for eksempel sofaer og spiseborde og -stole. Men det giver altså rigtig god mening, at du bruger de penge, som det kræver, hvis du vil have en seng i en høj kvalitet. Sengen er nemlig afgørende for, at du får en god søvn. 

Din seng skal give din krop den støtte, som den har brug for. Det er forskelligt alt efter, hvor tung du er. Jo tungere du er, des fastere en seng skal du have. Fastheden sikrer, at din rygsøjle bliver holdt lige, når du ligger i sengen. Det er afgørende for, at du ikke får ondt i ryggen, og at du er mere udhvilet, når du vågner op. 

Der findes selvfølgelig mange forskellige steder, hvor du har mulighed for at købe en ny seng. Bor du i Sønderjylland, kan du for eksempel se på senge i Vejen. Hos sengemagasinet.dk har de et stort udvalg af senge, og du kan nemt finde den rette til dit behov. Læs mere om dem her

Er I to, der skal dele sengen, er det vigtigt, at I er opmærksomme på, at det ikke er sikkert, at I har brug for den samme fasthed i madrassen. Hvis den ene vejer mere end den anden, kan I have brug for hver sin fasthed i madrassen. Enten kan I vælge at have to separate madrasser eller at købe en madras, hvor det er muligt at have forskellige madraskerner i hver side. 

Udover madrassens fasthed skal du selvfølgelig også overveje, om du vil have en elevationsseng eller ej. Elevationssengen gør det muligt for dig at hæve hovedgærdet og fodenden. Det er særligt en fordel for dig, der nemt for hævede ben og som ofte er forkølet. Det er dog også rart, hvis du godt kan lide at se fjernsyn i sengen.