firmalogo

Brug aldrig en anden virksomheds firmalogo!

Brug aldrig en anden virksomheds firmalogo!

Det kan krible lidt i fingrene at springe over, hvor gærdet er lavest og hente og låne lidt for lårtyk inspiration fra en anden virksomhed, man ved har mange kunder, når man skal fremstille sit eget logo.

Der er intet i vejen med at lade sig inspirere af andre virksomheder og se, hvad de gør, så man ikke ender med at få lavet et firmalogo, der ikke engang kan klassificeres som et logo.

Men nogle gange kan der være en hårfin grænse mellem at lade sig inspirere og så plagiere fra andre.

Den sidste del er noget, som du virkelig skal passe på med, for hvis du ender med at få lavet dig et logo, der ligner et andet firmas for meget til forveksling, så skal du nok regne med at få et større sagsanlæg på halsen – og er du en nystartet virksomhed, så er den sag nok tabt hurtigt, og så røg den firmadrøm i vasken.

Og vi mener alle aspekter fra farvevalg til slogan og logo. Nogle virksomheder har nemlig sammensat den helt rette paillet af denne treenighed, som er udviklet over mange år, som de ejer rettighederne til og har patent på. Selv farvevalget er specialdesignet til dem, som du ikke bare må kopiere.

Det gør de for at beskytte deres brand, som der er stor værdi i, som andre ikke bare skal kunne udnytte.

Måske synes du, det er lidt snyd, men vend den rundt: hvis det var dig i de sko, og andre kopierede dit firmalogo hæmningsløst, efter du havde bygget en succesfuld virksomhed op fra bunden, og så høstede andre snyltere på dig, hvor de fik kunder, som retfærdigvis tilhørte dig.

Faktisk betyder det ikke så meget, om du laver et firmalogo til din virksomhed og låner fra en anden, som ikke laver det samme produkt eller yder den samme service – du skal altid sørge for at være original.